Vad du ska tänka på

Ett par bra simglasögon gör stor skillnad för din upplevelse i poolen och ute i det öppna. Vare sig det handlar om att träna på elitnivån, utforska djupet eller bara simma med vänner är det viktigt att dina simglasögon sitter bra och självklart ska vatten inte kunna läcka in heller. Att de även är snygga är ytterligare ett plus som man kan ha i åtanke. För dig som siktar på att använda samma par simglasögon över en längre tid är det även viktigt att köpa ett par som förhindrar att imma bildas samt att de är tåliga mot repor. Missa inte heller att läsa om badkläder som är trendiga för sommaren 2017

Var ska du köpa dem?

De flesta badhallar och sportaffärer brukar ha ett bra utbud på simglasögon som uppfyller de flesta kraven och även lite till. För dig som vill upptäcka den stora variationen av simglasögon som finns i marknaden är det dock bäst att titta runt på nätet. Här kan du hitta simglasögon med små ögonhålor som de flesta idrottare föredrar, eller varför inte ett par med UV-skydd för dig som gillar att simma ute i solstrålarna. Det går även att skaffa ett par optiska simglasögon ifall du har synfel så att du kan dyka under vattnet och slippa se suddigt.

Rekommendationer

Här nedan kommer fem unika simglasögon med olika syften och bruk.

  • Nimesis polarized, Arena

Simglasögon för tävlingssimmaren. Sluter åt runt ögonen utan att vara för tajta och har ett bekvämt band som är lätt att justera. Utrustat med polariserade glas, UV-skydd, egenskaper som förhindrar imma och är perfekta för utomhussimning och eventuella triathlons.

  • Fusion air, Zoggs

Dessa par simglasögon som är i silikon är utrustade med antifog som förhindrar imma och skyddar mot UV-strålningar. Det mörka glaset gör att du slipper bli bländad av solen samt släpper igenom lämplig mängd ljus både under och över vattenytan. Passform går enkelt att justera både runt huvudet och vid näsan.

  • IQfit, Speedo

Kompakt och snygg är det första man tänker på vid första anblicken. Passningsformen var prioriterad vid skapandet av dessa simglasögon och det syns. Justerbar näsbrygga och smarta lösningar på bandet gör det lätt för dig att ställa in dem exakt som du vill ha dem. Inkluderar även antifog, spegelglas och UV-skydd.

  • V-Class Vue Mirror Goggles, Speedo

Neonfärgerna och spegelglaset ger dessa par simglasögon en futuristisk stil för dig som vill sticka ut i mängden när du är i poolen. Förseglingen runt ögonen är vattentäta och utrustade med antifog för att förhindra imma och bandet runt huvudet går enkelt att justera samt sitter säkert utan risk för att trassla ihop med håret.

  • Seal XP2 Swimming Goggles, Aqua Sphere

Ett bra alternativ för dig som är ny inom simning och inte vill lägga alltför stora summor på ett par simglasögon ännu. Med vindsäkra spännen finns det inga risker att dessa faller av när du simmar utomhus. De stora linserna ger god utsikt under vatten och hindrar vatten från att läcka in i din syn. Nackdelen är att det kan imma till på dessa glas och de passar inte alla huvudformer.