I Halmstad kan du bada utomhus i hav, insjöar och utomhusbassänger. Staden är känd för sin långa kust med välkända havsstränder. Du kan exempelvis bada från Tönnersa i söder till Steninge i norr som är längs kusten. Många av stränderna utlovar hög standard och service och detta har bekräftats genom att de blivit klassade som EU-bad, en kvalitetsstämpel som kommunen ger efter att ha undersökt vattenkvalitén. Är du dock mer intresserad av att läsa om simhallarna, klicka här.

Havsstränder

Ut mot Kattegatt breder sig havsstranden längs kommunen och lovar bad för alla som tittar förbi. Från klippbad och vikar till kilometerlånga sandstränder. För dig som har en fyrfotad vän finns det även ett bad för hundar på Västra stranden.

Testa på Steningestranden som är omgiven av klippor, ett skär i mitten av Steninge. Det är en vacker strand med även möjligheter för krabbfiske och att vandra runt naturreservat både norr och söder om kusten.Åtta kilometer västerut från Halmstad ligger Tylösand, en av de mest populära stränderna i Halmstad. Denna strand är en del av en cirka fyra kilometer lång sandstrand med dyner. När solen kommer fram fylls det snabbt upp och festligheterna brukar nå sina högsta nivåer under eftermiddagarna i juli och man ser knappt sanden längre på grund av alla människor.

Insjöstränder

Halmstad kommun är rik på sjöar och runt många av dem finns det fina stränder som passar utmärkt för bad. Utanför Simlångsdalen finns det två sjöar vid namn Breared och Simlången som är populära att besöka. Särskilt Brearedssjön är omtyckt på grund av sin badvik med brygga och grillplatser samt handikappanpassade toaletter. För dig som har fiskekort går det även bra att fiska här.Vill du utforska stränder och natur istället för att bada finns det Toftasjön och Torvsjön som ligger ungefär en mil öster om Halmstads centralort. Här finns vackra vandringsleder runtom sjöarna och i kringliggande skog. När du väl vandrat klart finns det två grillplatser som du kan använda för en välförtjänt matpaus.

Snorkelled

2013 invigdes Hallands första snorkelled vid handikappbadet i Svärjarehålan i Tylösand. Längs den 200 meter långa slingan kan du lära dig mer om kustens liv och växter genom att följa tio olika undervattenskyltar. Syftet med detta led är att öka kunskapen om vad som finns under ytan, om vår marina miljö. Förhoppningsvis så leder detta snorkelled till ökat intresse om hur vi kan värna om den och liknande områden.

Snorkla bland blås- och sågtångsruskor som tillsammans bildar en vacker undervattensskog som har ett rikt djurliv. Dyk ner till sandbottnarna där du kan upptäcka gott om små och stora djur som kamouflerade musslor, nedgrävda maskar eller fiskar som ivrigt simmar förbi dig. Alla dessa liv har sin egen historia och lever i harmoni med varandra just här i Halmstads kust och du har möjligheten att uppleva detta med dina egna ögon och lära dig mer om dessa arter genom att följa skyltarna under vattnet. De har även handtag som du kan hålla fast dig vid så du inte flyter iväg.